Selecteer een pagina

uitbreiding Dorst oost

De plek en haar unieke kwaliteiten vormen altijd de basis voor een duurzaam plan. De karakteristieke steilranden op de overgang van dorp naar landschap geven het plangebied Dorst-Oost haar unieke structuur. Het bosgebied de Boswachterij vormt een groen decor waarvoor zich een nieuw woongebied ontwikkelt. Het landschap wordt in het plangebied verder doorgezet om de ervaring van het dorp te optimaliseren binnen zowel de nieuwe woonwijk als de bestaande dorpsrand.

Een brede bosachtige verlaagde zone vormt de schakel en relatie tussen het bestaande dorp en het boslandschap. Hierbij wordt een zonering gemaakt van dorpswonen, als voortzetting van de bestaande wijk, via de steilrand met haar landschapswaarde naar een organische gevormde nieuwe woonwijk waar gewoond wordt in het bos

Een uniek overgangsgebied waar wonen, verblijven, spelen en wateropvang op een duurzame manier samenkomen. De woonvelden geven ruimte aan een grote diversiteit aan woonsferen en woningtypes, van rijwoningen tot geschakelde woningen, unieke woningen op de steilrand tot ruime kavels voor zelfbouwers in een bosrijke omgeving (Ruimte voor Ruimte).

Planperiode:
Maart 2020 – 2022

Status:
Klaar voor besteksfase

Rol:
Ontwerper, verbinder, verbeelder

Programma:
158 woningen, grondgebonden, 8 ha.