Selecteer een pagina

Klein maar fijn..

 

Wakker worden onder het genot van zingende vogels en rond snuffelende egels door het lange gras. De gemeente Zaltbommel heeft de ambitie om Beersteeg west te ontwikkelen als een unieke entree van Zaltbommel. Een landschappelijk waardevol gebied waar natuurwaarden als bestaande boomgroepen, waterrijke graslanden en een poel die het decor vormen voor een uniek stukje Bommel voor 15 Tiny Houses en een hospice.

De Tiny Houses staan midden in de natuur, we behouden de openheid door de huizen niet tegen elkaar aan te zetten en de hoeveelheid te beperken. Thema’s als duurzaam, natuurinclusief en klimaatadaptief zijn vanzelf sprekend om een hoogwaardige leefomgeving te creëren. Het wordt een gebied om te onthaasten en te wonen in gemeenschappelijkheid onder aan de dijk en op de overgang van het natuurpark.

Parkeren vindt plaats op een groen gezamenlijk parkeerterrein en bergingen worden opgenomen in een gemeenschappelijke schuur waar ook de gemeenschappelijke grasmaaier en bbq staat.

Daarnaast is er ook extra aandacht voor het versterken van de ecologische corridor van de uiterwaarden naar het park en de bolwerken. Dit is dan ook samen met de Natuurwacht Bommelerwaard ontwikkeld.

 

Planperiode
2022 – 2023

Status
Realisatiefase

 

Rol
Ontwerper, verbeelder en verbinder

Opdrachtgever
Gemeente Zaltbommel

In samenwerking  met
Van Dillen Bouwgroep (Architectuur)