NieuwBlauw
stedenbouw en landschap

Lentse Warande: podium zonder decor

Presentatie dinsdag 13 september 2016

Door het Architectuur Centrum Nijmegen (ACN) is Sander Klein Obbink van NieuwBlauw gevraagd om een rol als ‘intendant’ op zich te nemen. Sander vult deze rol in door de ontwikkelingen rond Nijmegen kritisch te bekijken en door het leveren van een inhoudelijke bijdrage aan het maatschappelijk/politiek debat.
Onderwerp van het ontwerpend onderzoek is de eind 2015 gerealiseerde nevengeul. Een haast on-Hollands ambitieus project. Drie prachtige bruggen verbinden Nijmegen met het nieuwe stadsdeel ten noorden van de Waal. Een nieuw eiland, een nieuwe recreatieve wereld. De Lentse Warande als kroonstuk. Een podium aan de nevengeul, onderdeel van de dijk. Geïnspireerd op voorbeelden in het buitenland. Gedeelde trots.
We geven het intendantschap invulling met een reflectie op de ingezette ontwikkeling en beschouwen de as tussen Nijmegen en Lent. Een zoektocht naar de route van de Waalkade over de Waal naar I-lent, de nevengeul, de Lentse Warande en het dorp Lent.
Plannen zijn bestudeerd, het gebied is verkend. Welke weg is ingeslagen en welke kansen biedt deze ingeslagen weg?
We zoomen in op de Lentse Warande. Een podium zonder decor. Wat biedt het decor op I-lent en wat wordt de verbinding met (het dorp) Lent?
Naast onze presentatie geven Michel Schreinemachers van Next Architecten en Johan Blokland van opZoom Architecten presentaties van hun inzending voor de ‘adaptieve dijk’. Een ontwerpprijsvraag in het kader van het overkoepelende BNA onderzoek.
De presentatie onze zoektocht vindt plaats op dinsdag 13 september om 20.00 uur in het Bouwlab op de Lentse Warande aan de Spiegelwaal (adres: Parmasingel, Lent).
Kaarten zijn te bestellen via  https://shop.ikbenaanwezig.nl/tickets/event/ideenpresentatie-wonen-aan-de-waal.

 

uitnodiging-nb